Milyen izgalmas, ha az embernek nincs semmi különösebb dolga, hiszen így láblógatás közben az életről vagy a saját életéről tanakodhat. Persze az a bizonyos ember legyinthet is egyet, mondván:

- Nincs nekem arra időm!

De hát mint tudjuk, arra van, amire akarjuk, hogy legyen.

A Kéttamás zenei formáció zenészei, Sólyom Tamás (gitár, ének) és Tábi Tamás (hegedű, ének) is így vélekednek, és ebből kiindulva készítettek egy zenés irodalmi összeállítást. Mivel mindig saját megzenésítésű verseket énekelnek, ezért műsoruknak a Versláblógatás címet adták. Azután azt is kigondolták, hogy ha valaki elmegy egy ilyen verskoncertre, akkor fontos a kikapcsolódás, feloldódás is, ezért a válogatásban az elgondolkodtató mondanivalók mellett nagy hangsúlyt kaptak a dinamikusabb, esetenként vidámabb hangvételű versek. Az előadók által teremtett közvetlen, oldott légkör is hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatóság megérezze és átérezze a versek által általában közvetített életigenlést, és a mélyebb mondanivalókban is ott rejtőző optimizmust.

 Kéttamás (Sólyom - Tábi)

A műsorban megszólaló versek költői:

Arany János, Baranyi Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály, Fehér Ferenc, Fövényi Sándor, Gámentzy Eduárd, Gáti István, Jóna Dávid, József Attila, Juhász Gyula, Kiss Dénes, Kiss József, Nadányi Zoltán, N. Horváth Péter, Radnóti Miklós, Tasnádi Vargha Éva, Weöres Sándor, stb.

Hova, milyen helyszínekre ajánljuk:

Középiskolás, illetve felnőtt korosztály számára irodalmi kávéházakba, irodalmi és egyéb művészeti rendezvényekre, könyvtári rendezvényekre, zenei klubokba, kisebb szabadtéri színpadokra, szabadtéri fesztivál-jellegű rendezvényekre, kiállítás megnyitókra, alkalmi rendezvényekre, iskolai rendezvényekre, stb., önálló koncert programként vagy valamilyen nagyobb program részeként.